szivike
Tartalom
~Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
~Főmenü
 
~Frissítések

 

 
 
~Receptek
Süteményreceptek
 
Lángos:

Hozzávalók:
Fél kg. liszt, fél élesztő, 1 dl langyos tej, cukor az élesztőhöz, só. Kb: 12 db jön ki belőle.
Az egészet jól összegyúrjuk, megdagasztjuk, fél órát vagy többet kelesztjük. Kiszaggatjuk és forró olajban kisütjük.
 
Vajas Pogácsa:

 

Hozzávalók:

50 dkg rétesliszt, 25 dkg margarin, 4 dkg élesztő, 1dl tej, 4 kockacukor, 1 tojás sárgája és 1 egész tojás, 2dl tejföl, só.

 

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal, a tojás sárgájával, a cukros tejben megfuttatott élesztővel, a tejföllel és sóval összegyúrjuk.

2 óra hosszat kelesztjük, közben többször hajtogatjuk, majd ujjnyi vastagra nyújtva, pogácsákat szúrunk ki belőle. (Háromszorosára nő sütés közben!)

 Tetejüket az egész tojással megkenjük, és a sütőben úgy sütjük, akár a kelt tésztát.

 

  Júlia sütemény

 

Hozzávalók:

30 dkg ráma, 20 dkg cukor, 3 db tojás, 50 dkg liszt, 1 s. vaníliacukor, 1 cs. sütőpor, rum aroma, só, 5 evőkanál tej.

A tésztához előírt anyagokat habosra kikeverjük. Kizsírozott, lisztezett formában, közepes hőmérsékleten sütjük. A kiült tésztát ízlés szerint mázzal bevonjuk.

Máz: Olvasztott csokoládé, vagy ízesített, besűrített cukoroldat.

 

Képviselőfánk

 

Hozzávalók: 1,5 dl víz, 3 dkg vaj, 7 dkg liszt, 2-3 db tojás, fél kávéskanál sütőpor, kis só.

 

Töltelékhez: 1/2 l tej, 1 cs. eper, puncs vagy vanília ízű pudingpor, 5 dkg cukor, 2 dl tejszín. A vizet, vajat, sót felforraljuk. Tűzről levéve állandó keverés mellett a lisztet hozzákeverjük, majd kb. 1 percig főzzük( amíg a massza elválik az edénytől.) A forró tésztához hozzáadjuk a tojásokat, azután lehűtjük. A kihűlt tésztába belekeverjük a sütőport. Sütőlemezre evőkanállal kiformáljuk. Forró sütőben kisütjük. A megfőzött kihűlt pudingot tejszínhabbal összekeverjük és ezzel a krémmel megtöltjük a félbevágott süteményt. A tetejét porcukorral beszórjuk.

 

Krémes

 

Hozzávalók: 1 fagyasztott vajastészta, 6 tojás, 2 cs. vaníliacukor, 15 dkg porcukor, 5 dkg liszt, 4 dl tej.

 

Elkészítés: A vajastésztát felengedjük és 2 egyforma nagyságú, 2-3 mm vastagságú lapot nyújtunk. Megszurkáljuk és előmelegített, forró sütőben világosbarnára sütjük. A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral és 1 cs. vaníliacukorral és a liszttel. A végén hozzáadjuk a tejet. Addig főzzük állandó keverés mellett amíg besűrűsödik. Kihűtjük, közben a tojásfehérjékből kemény habot verünk. A kihűlt vaníliás masszához óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot és megtöltjük vele a lapot. A tetejét vaníliacukorral meghintjük.

 

Rácsos diós sütemény

 

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg ráma, 2 tojás sárgája, 15 dkg cukor, 2 dkg élesztő, citromhéj.

 

Töltelék:  4 tojás sárgája, 20 dkg porcukor, 25 dkg dió és a tojások felvert habja. A tésztát jól kidolgozzuk ketté, osztjuk, egyik felét elnyújtjuk és a tepsi aljára, tesszük a lapot és megkenjük lekvárral. Majd rákenjük a diós tölteléket. Majd a tészta másik feléből rácsot teszünk rá és középen meleg sütőben, kisütjük.

 

Kókuszos szelet

 

Hozzávalók: 25 dkg liszt, 20 dkg porcukor, 1 db tojás, 3 dkg vaj, 2 evőkanál méz, 2 dl tejföl, 1 cs. sütőpor vagy szódabikarbóna. Az egészet összekeverjük simára, és lassan sütjük.

 

Krém: 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 5 dkg kakaópor, 5 evőkanál tej, kókuszreszelék.

 

 

 

 

 

 Vaníliás kiflik I.

 

 Hozzávalók: 25 dkg liszt, 1 késhegynyi sütőpor, 12,5 dkg cukor, 1 tasak vaníliacukor, 2 tojássárgája, 20 dkg ráma, 12,5 dkg őrölt mandula vagy dió.

 

Díszítés: porcukor és vaníliacukor keveréke vagy vaníliaízű porcukor.

 

Elkészítés: A hozzávalókat összekeverjük. Több darab ceruzavastagságú hengert formálunk, 4-5 cm hosszú darabokra vágjuk, a széleit kicsit elvékonyítjuk. Kis kifliket formálunk és a sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. A kifliket a sütőpapírral együtt kihúzzuk a tepsiből, majd megszórjuk őket a vaníliás porcukorral. Miután kiültek, megismételjük a műveletet.

 

 Vaníliás Hókifli II.

 

 Hozzávalók: 30 dkg liszt, 10 dkg őrölt mandula vagy dió, 5 dkg cukor, 2 cs. vanília cukor, 15 dkg vaj, 10 dkg porcukor.

 

A lisztet, őrölt mandulát vagy diót, cukrot, 1 cs. vaníliacukrot, vajat jól összegyúrjuk.

 

Ceruza vastagságú rudacskákra kisodorjuk, majd kb. 6 cm-re vágott darabokból kifliket formálunk. Zsírozott sütőlemezen, közepes hőfokon sütjük. Vaníliacukorral összekevert porcukorba még melegen beleforgatjuk.

 

 Sajtos perec

 

 Hozzávalók: 50 dkg liszt, 25 dkg ráma. 25 dkg ementáli vagy trappista sajt, 2 tojás sárgája, 1 teáskanál só, 2 dl tejföl vagy kefir, 1 tasak Szalakáli, 1-2 evőkanál tej,

 

Elkészítés: A reszelt sajtot és a kevés tejben feloldott Szalakálit keverőedénybe tesszük és a többi hozzávalóval együtt elektromos habverő dagasztó spiráljával jól összekeverjük. Az alaposan kidolgozott tésztát két részre osztjuk, 1 cm vastag lapot nyújtunk belőle, majd ebből pereceket szaggatunk. A 2 tojás fehérjébe mártjuk és utána a sajttal megszórjuk. Kizsírozott tepsiben sütjük.

 

 Puncstorta

 

 Tészta: 1 készen vásárolt piskótatorta.

 

A töltelék: 1 dl tej, 3 evőkanál rum, 1 tojás, 15 dkg porcukor, 1 dl erős feketekávé, 2 evőkanál kakaó, 10 dkg ráma, 5 dkg mazsola, 5 dkg dió.

 

A mázhoz és díszítéshez: 20 dkg porcukor, 3 evőkanál málna vagy meggyszörp, 1 tojásfehérje, 2 dl tejszínből hab, néhány szem mazsola.

 

Elkészítés: A torta tetejéről levágunk egy kb. 1 cm vastag lapot, a belsejét kiskanállal szépen kiszedjük-vájjuk, úgy, hogy 2 cm falvastagság mindenütt maradjon, s ezt a "keretet" meglocsoljuk a rum felével elkevert tejjel.

 

A tojást habosra keverjük a porcukorral, hozzáadjuk a kávét és a kakaót, lábaskába öntjük, gőz fölött, állandóan kevergetve forrásig hevítjük, de nem forraljuk, mert a tojás összeugrik! A tűzről levéve, még melegen belekeverjük a vajat, az elmorzsolt tortabelsőt, a maradék rumot, az előzőleg megáztatott, lecsepegtetett mazsolát és a dúrvára vágott diót. Még melegen a torta hasába töltjük-simítjuk, ráillesztjük a levágott fedőlapot és 1-2 órára hidegre tesszük, hogy a töltelék kissé megkeményedjen. A mázhoz habosra keverjük a porcukrot a málnaszörppel és a tojásfehérjével ( gépi habverővel is 3-4 perc!), a tortát rácsra emeljük, tortalapát vagy széles pengéjű kés segítségével bevonjuk a mázzal a tetejét és oldalát, és hűvös helyre tesszük, amíg a máz meg nem keményedik. Tálaláskor tejszínhabbal és mazsolaszemekkel díszítjük.

 

Megjegyzés: Ha 1 nappal előbb készítjük el, még finomabb, mert a tészta jól magába szívja az aromákat és az alkoholnak van ideje elpárologni, így gyerek is kaphat belőle!

 

 Mandula

 

 Hozzávalók: 25 dkg darált dió, 20 dkg liszt, 22 dkg porcukor, 1 cs. ráma, 2 kanál rum, 2 kanál kakaóporral összegyúrjuk és zsírozott mandulaformákba kisütjük. Krém: 2 dl tej, 2 evőkanál lisztet, 1 evőkanál cukorral megfőzünk. 20 dkg vajat, 20 dkg porcukorral habosra keverünk, ha mindkét krém kész, összekeverjük és ízlés szerint mandula aromával ízesítjük.

 

 Fánk vagy lángos

 

 Hozzávalók: 40 dkg liszt, 3 dkg élesztő, 1 tojássárgája, 5 dkg ráma, 2 közepes főtt burgonya, só. Elkészítés: A lisztet a tejben megfuttatott élesztővel összedolgozzuk, beletesszük a tojássárgáját, a főtt áttört burgonyát, sót és annyi langyos tejjel bedagasztjuk, hogy közepes keménységű kelt tésztát kapjunk. Langyos helyen duplájára kelesztjük, majd elnyújtva fánkszaggatóval kiszaggatjuk. Forró zsírban sütjük miután lángos méretűre szét húzkodtuk.

 

 Fagyi szelet

 

 Tészta: 7 tojásból piskótát kell sütni.

 

Krémje: 4 db tojás sárgájához 2 kanál lisztet adunk. 1 cs. vaníliacukorral, 3 dl tejjel  sűrűre főzzük. 25 dkg rámát, 10 dkg porcukorral habosra keverjük, majd a kihűlt krémhez téve jól elkeverjük.

 

Hab: 4 db tojásfehérjét, 24 dkg porcukorral gőz fölött jó keményre verjük, a krémre kenjük. Tetejére csokoládét reszelünk, utána hűtőbe tesszük. Nagyon finom!!!      

 

Rumos hold

 

 Hozzávalók: 3 egész tojást, 10 dkg porcukorral, 10 dkg zsírral jól kikeverünk. Hozzáadunk 15 dkg lisztet és 3 dkg kakaót, fél cs. sütőport, és közepes tűzön megsütjük.

 

 
~Boldog Névnapot :)


 


Névnapi köszöntő
 
~Naptár
2024. Október
HKSCPSV
30
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
01
02
03
<<   >>
 
~Óra
 
~Számláló
Indulás: 2005-10-26
 
~Yesterday
 
Tartalom

Pont ITT Pont MOST! Pont NEKED! Már fejlesztés alatt is szebbnél szebb képek! Ha gondolod gyere less be!    *****    Megnyílt a webáruházunk! NYITÁSI AKCIÓK! Tusfürdõ+Fogkrém+Sampon+Izzadásgátló+multifunkcionális balzsam most csak 4.490!    *****    Új mese a Mesetárban! Téged is vár, gyere bátran!    *****    Veterán anime rajongók egyik kedvence a Vadmacska kommandó. Retrospektív cikket olvashatsz róla az Anime Odyssey blogban    *****    Parfümök, Olajok, Párologtatók mind egy weboldalon! Siess mert nyitási AKCIÓNK nem sokáig tart! Nagy kedvezmények várnak    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Aki érdeklõdik a horoszkópja után, az nem kíváncsi, hanem intelligens. Rendeld meg most és én segítek az értelmezésben!    *****    A Múzsa, egy gruppi élményei a színfalak mögött + napi agymenések és bölcseletek    *****    KARATE OKTATÁS *** kicsiknek és nagyoknak *** Budapest I. II. XII.kerületekben +36 70 779-55-77    *****    Augusztus 26-án Kutyák Világnapja! Gyertek a Mesetárba, és ünnepeljétek kutyás színezõkkel! Vau-vau!    *****    A horoszkóp elemzésed utáni érdeklõdés, nem kíváncsiság hanem intelligencia. Rendeld meg és nem fogod megbánni. Katt!!!    *****    Cikksorozatba kezdtem a PlayStation történelmérõl. Miért indult nehezen a Sony karrierje a konzoliparban?    *****    Will Vandom Rajongói Oldala &#9829; nosztalgia W.I.T.C.H. a javából, 2006 óta &#9829; Te még emlékszel?    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tedd meg te is, én segítek értelmezni! Kattints! Várlak    *****    Nagyon részletes születési horoszkóp + 3 éves elõrejelzés + kötetlen idejû beszélgetés diplomás asztrológussal! Kattints    *****    Smart Elektronika - Arduino és Okos Elektronikai termékek webáruháza .Álmodd meg, alkosd meg, vezéreld a jövõt!    *****    Smart Elektronika - Arduino és Okos Elektronikai termékek webáruháza .Álmodd meg, alkosd meg, vezéreld a jövõt!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie, itt: www.csillagjovo.gportal.hu    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését. 0630/583-3168    *****    Nézzen velünk Debreceni Prémium lakásokat! Simonyi ingatlan Nézzen velünk Debreceni Prémium lakásokat! Simonyi ingatlan